2018-03-15 07:45:47• hírek • Bede Emőke

A CRITBIZ programmal ismerkedtek a jövő vállalkozói

A CRITBIZ, mely legalább 400 résztvevő képzését, valamint 48 fenntartható üzleti terv legfeljebb 40 ezer euróval való támogatását vállalta, 14-én városusunkba látogatott.

Az észak-nyugati régió fejlesztését megcélzó program képviselői a szatmári vállalkozó szelleműeknek szerda délután tartottak bemutatót, hogy megismertessék velük a fő célkitűzéseket, illetve a programba jelentkezéssel járó előnyöket is.
 

Hogy ki vehet részt ebben? Bárki, akinek van egy innovatív vállalkozási ötlete az IT vagy a kreatív iparágban, de még nem biztos benne, milyen úton kell elindulnia. A 18 és 64 év közötti jelentkezőknek az észak-nyugati régió megyéinek egyikében kell állandó lakcímmel rendelkezzenek, illetve nem lehetnek többségi tulajdonosok egy már működő vállalatban.

 

Amint arról Farkas András a program képviseletében beszámolt, a leendő vállalkozók egy többlépcsős folyamaton mennek majd keresztül. A pályázó a jelentkezés után egy ingyenes képzésben vesz részt, majd miután ezt befejezte, egy üzleti tervet kell beadnia. Arról, hogy van potenciál az elképzelésében, a jelentkezőnek egy szakmai zsűrit is meg kell győznie, ám ha ez sikerül, akkor nyitva áll az út egy működő vállalkozás felé. Ehhez a CRITBIZ – két részletben kiutalt - 40 ezer euró vissza nem térítendő támogatást ad.
 

A vállalkozásfejlesztési program a célcsoport kiválasztásában többféle szempontot is szem előtt tart: a képzésben résztvevők legalább 30 százaléka nő lesz, 10 százaléka pedig 25 év alatti.  A nyertes projektekből 24 az IT, 24 pedig a kreatív iparágak területén jön létre.
 

Hogy miért pont Szatmárnémeti a CRITBIZ első állomása? Farkas András szerint városunkban van potenciál, hiszen sok az ígéretes tehetség, emellett elhelyezkedése is ideális, hiszen egyszerre kapcsolódhat Kolozsvárhoz és a szomszédos országokhoz is.
 

A város természetesen tárt karokkal várta a vállalkozásfejlesztési program képviselőit. Kereskényi Gábor polgármester örömét fejezte ki a CRITBIZ által nyújtott lehetőséget illetően. Mint elmondta, a város jövéjének záloga többek között a fiatal és sikeres helyi vállalkozókban keresendő.


További információkért keresd fel a program weboldalát.






 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: